Izjava o privatnosti

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeće od 27. travnja 2016. god. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46 EZ  ( Opća uredba o zaštiti, dalje GDPR ), a u svezi s odredbama Zakona o radu, DMD promocija d.o.o. ( u daljnjem tekstu: Promo pokloni ), dana 23.05.2018. godine donose sljedeću izjavu:

Promo pokloni posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših klijenata te razumijemo da vam je vaša privatnost bitna. Poštujemo vašu privatnost i štitimo vaše osobne podatke koje nam na našoj stranici svojevoljno dajete. To može uključivati svaku informaciju koja može dovesti do identifikacije vas kao pojedinca. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Promo pokloni obrađuju odnosno prikupljaju kad se posjete naše internet stranice. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

  • Osobnim podacima smatraju se podaci koji Vas identificiraju kao pojedinca (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i sl.). Promo pokloni ne prikupljaju Vaše osobne podatke osim u slučaju kada nam ih Vi izričito učinite dostupnima (prilikom ispunjavanja kontakt forme, prilikom slanja upita za ponudu ili nekog drugog načina), čime pristajete tj. dajete privolu za njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

  • Promo pokloni koristit će Vaše osobne podatke samo za potrebe redovnog obavljanja poslovanja (u svrhu obrade upita za ponudom, dostave općih i individualiziranih ponuda, obrade narudžbi, unaprijeđenje odnosa s klijentima), tehničkog upravljanja internetskim stranicama radi poboljšanja korisničkog iskustva, analize posjećenosti stranice te slanje promotivnih materijala i newslettera, a s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama.

POLITIKA KOLAČIĆA (COOKIES)

  • Naša internet stranice www.promopokloni.hr koristi kolačiće. Kolačići su datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu računalu, što internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ni na koji način ne identificiraju osobu. Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe, kao i za funkcioniranje svih značajki internet strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni, koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta. Kolačićima trećih strana (Google Analytics) Promo pokloni se koriste za dobivanje i obradu statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naše stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o internetskom pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku. Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati ili ne prihvaćati. Ukoliko niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića isključivo poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše stranice te sprečavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše stranice ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem internetskom pregledniku. Naša stranica također koristi retargeting tehnologije (Google Remarketing) što nam omogućuje oglašavanje posjetiteljima koji su već pokazali interes za našim proizvodima i uslugama. Surađujemo s tvrtkama koje koriste tehnologije praćenja kako bi postavljali oglase u naše ime putem interneta. Te tvrtke mogu prikupljati informacije o vašim posjetima naše stranice, kao i vašoj interakciji s našom stranicom, uključujući oglašavanje. Retargeting tehnologije analiziraju kolačiće i prikazuju oglase na temelju vašeg prethodnog ponašanja pri posjećivanju naše stranice.

IZVRŠENJE UGOVORNE OBVEZE I DOSTAVA

  • Vaše osobne podatke štitimo sukladno zakonu te ih nećemo ni na koji način učiniti dosupnima trećim osobama bez Vašeg izričitog pristanka. Neophodne osobne podatke prosljeđujemo isključivo poslovnim partnerima za realizaciju dostave i isporuke Vaše narudžbe ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. U svakom trenu imate pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka slanjem elektroničke pošte na adresu info@promopokloni.hrU slučaju kada je roba koju ste naručili od nas dostavljena putem jednog od naših poslovnih partnera (kurirske službe), isti se za potrebe tog slučaja smatra izvršiteljem obrade. Obavještavamo Vas da naši poslovni partneri također štite sigurnost Vaših podataka odgovarajućim i najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama. Naši poslovni partnero ne smiju koristiti navedene podatke u druge svrhe, osim onih za koje smo im dali.

NEWSLETTER

  • Newslette koristimo u svrhe informiranja korisnika naših stranica o najnovijim proizvodima, akcijskim cijnama i dr. Podatke koje ste nam dostavili kako biste se pretplatili na Newsletter koristit će se samo za slanje novosti o proizvodima iz naše ponude. Ukoliko želite odustati od primanja Newslettera, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u Newsletteru ili slanjem poruke na info@promopokloni.hr. U slučaju otkazivanja pretplate, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati. Prikupljene podatke pohranjujemo samo za razdoblje tijekom kojeg primate novosti i niste otkazali pretplatu za primanje Newslettera. Obrada podataka za primitak novosti bitna je za potrebe naših legitimnih interesa. Naš partner u postupku slanja i primanja newslettera je tvrtka The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp. Prihvaćanjem primanja newslettera i Politike privatnosti i Politike kolačića suglasni ste s ustupanjem predmetnih podataka The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp. U slučaju kada Vam je naš Newsletter dostavljen putem našeg poslovnog partnera, isti se za potrebe tog slučaja smatra izvršiteljem obrade. Obavještavamo Vas da naš poslovni partner također štiti sigurnost Vaših podataka odgovarajućim i najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama. Naš poslovni partner ne smije koristiti navedene osobne podatke u druge svrhe, osim onih za koje smo im dali.

SIGURNOST PODATAKA

  • DMD promocija d.o.o. ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim zakonima o zaštiti podataka (poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i dr.). Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Naši zaposlenici obvezni su poštivati povjerljivost Vaših podataka i pridržavati se općih akata. Također, koristimo najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi se osigurala sigurnost Vaših osobnih podataka.

PRAVA KORISNIKA

  • Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Promo poklonima. U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg osobnog podatka molimo Vas da nas o promjenama obavijestite na email: info@promopokloni.hr kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše osobne podatke. Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti na email adresu info@promopokloni.hr u pisanom ili elektroničkom obliku. Po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim elektroničkim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani. Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup od Promo poklona u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja ("pravo na zaborav"), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Korisnici koji odluče da više ne žele primati naše ponude mogu se odjaviti od primanja novosti na način da odustanu od pretplate odjavom na link na dnu novosti ili slanjem email poruke na info@promopokloni.hr

FINALNA IZJAVA

  • Promo pokloni se obavezuju pružiti zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikupljaju samo neophodne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito davati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za promotivne marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Promo poklona i njihovi poslovni partneri odgovorni su za poštivanje svih načela zaštite privatnosti. Garantiramo da Vašu email adresu i ostale podatke koje ste nam svojevoljno ustupili, ne stavljamo trećim pravnim ili fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka jer je to protivno politici o privatnosti. Tražimo Vaše dopuštenje ako želite da Vas kontaktiramo u vezi ponuda i akcija. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti RH za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga. Svaka promjena naše politike zaštite privatnosti bit će objavljena uz ovu izjavu o zaštiti privatnosti, na stranici za koju se smatra da je za to prikladna.